Lite tomt.

4.9.2010 12:24

Det har varit lite tomt på inlägg från min sida. Tror Haiti har varit lite överväldigande för min del. Men nu har vi farit därifrån och det känns naturligtvis märkligt. Och samtidigt skönt. Min kulturchock kom fram emot slutet. Jag var bara enormt irriterad över gropiga vägar, galen trafik, dammet, smutsen, frånvaron av elektricitet och rent vatten, de ofärdiga husen, att folk inte kan städa upp landet, människorna som inte lämnade en ifred, tiggarna…


Men jag såg också en väldigt vacker nation med ett modigt och stolt folk. Även om haitianerna har get upp på sin regering och sitt land på många sätt är de samtidigt starka nationalister. Och ingen ska komma och berätta för dem hur saker ska göras! Våra flickor undrade efter att vi varit på en bönetur runt Port-au-Prince vad som egentligen skulle ändras i de flickornas liv som säljer sina kroppar för 10 gourdes (€0,20) utanför presidentens palats och som vi fick be med. Ja, vad är Haitis hopp? Men jag tänker på Finland och hur min pappa växte upp utan någonting och hur jag växte upp med tillgång till allting. På bara en generation kan mycket förändras.


Och kanske det är just de faderlösa som ska förändra Haiti, för de hålls inte tillbaka av föräldrar med dålig attityd och dåliga värderingar. Be för dem och de som arbetar med föräldralösa.

Taggar: haitiDr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in