Pennan och pennvässaren.

16.2.2012 20:29

Ahhh. Mitt lilla hjärta blev så välsignat idag på morgonen då lärjugaträningsskolan hade så kallade chapel talks - då eleverna tränar att hålla fem-minuters-tal inför praktikperioden. Henri, 20 år, med två hörapparater och en missformad kropp talade om en blyertspenna som efter att den använts mycket måste vässas. Henri sa att vi är pennan och Gud är pennvässaren. Vi måste vässas för att det ska gå att skrivas med oss. När vi känner oss ensamma, som att ingen älskar oss och som att folk pratar bakom ryggen på oss (det händer när 80 människor från 32 olika kulturer försöker leva tillsammans) - då måste vi gå till Jesus och låta honom vässa oss. Wow. En så talande påminnelse om att jag behöver gå till Jesus alltid och låta honom forma mig med sin Sanning om vem jag är - älskad, värdig, den helige andes tempel. Det är hemligheten till överflödande glädje i alla situationer. Och det är glädje som är vår styrka. Med glädje kan vi göra och genomlida vad som helst.


Så glad att jag får vara med på lärjungaträningsskolan. De flickor som jag är mentor för är helt fantastiska och inspirerar mig så mycket. Halleluja.

Grekiska jihaaaa.

5.2.2012 20:33

Tar helgen och planerar för måndagens första grekiskalektion! Jag är så upprymd över det hela att jag knappt kan sitta stilla! Jag har fem stycken som är lika upprymda som jag och fem andra som säger att de ska komma... En klass på tio stycken är inte illa! I morgon blir det att lära sig alfabetet, men jag har också printat ut första sidan av första Johannesbrevet, så alla kommer i morgon att åtminstone kunna stava sig fram till att läsa ett ord på grekiska! Jag har själv här nu övat på alfabetet (när man ska lära ut något är det bäst att man kan sin grej) och när jag har lite tråkigt på receptionen tränar jag alfabetet med hjälp av spelen på dessa sidor (så mycket bättre än att lägga patians):


http://people.sinclair.edu/nickreeder/Flash/greekAlpha.htm


http://www.inrebus.com/GreekAlphabet.swf

Längre nedåt vägen.

2.2.2012 20:27

I slutet på november var det en som ville inleda ett förhållande med mig. Pojkvän/flickvän typ av förhållande. Det var faktiskt inte alldeles ovanligt under fjolåret att jag fick den frågan - jag tror det hände sju gånger (varav fem gånger kan man ifrågasätta allvaret i närmandena). Den här gången var det lite annorlunda för jag är faktiskt ganska god vän med personen i fråga och jag tyckte mig se väldigt goda kvaliteter hos honom. (Så goda att till och med min kära syster tyckte det kunde vara något att satsa på.) Men jag har ju ett avtal med min broder Jesus som går ut på att Han ska arrangera ett äktenskap åt mig om han så tycker. Annars får det vara. En inställning som många tycker är totalt överdriven, medan jag själv tycker att det ju har hänt förr och dessutom är det mycket mer spännande så här. Och så blir det mindre press på mig och jag kan koncentrera mig på att leva. Hursomhelst blev det en del funderande och frågande mellan mig och Jesus. Men när frågan kom från mannen så kunde jag bara konstatera att Jesus inte hade talat. Så, i tro sa jag nej. Och i tro har jag fortsatt vandra här i två månader - fortfarande med mycket funderande och frågande. (Men utan att vara mindre rak och tydlig i kommunikationen till mannen.) Och idag, två månader efter nej-sägandet, kom slutligen "beviset" och jag kunde inte annat än bara fyllas med tacksamhet över att Jesus än en gång räddat mig undan ett förhållande som skulle ha varit ödesdigert! Jag formligen ÄLSKAR att vandra med Jesus och höra hans röst. Han är verkligen trofast och rättfärdig på alla sina vägar - också när jag inte riktigt har en aning om vad han har på gång.

Indier bakom disken.

2.2.2012 11:54

Okej, så mina kompisar John och Melissa från Förenta Staterna har båda varsin Blackberry. I några veckors tid har det inte gått att ringa till dem eftersom båda telefonernas batteri bestämde sig för att lägga av ungefär vid samma tidpunkt. Nu har de försökt hitta nya batterier till sina amerikanska Blackberries. Igår gick de runt och frågade de olika telefonoperatörerna i köpcentret. Cell-C hade inga batterier. Vodacom hade inte heller några batterier, men sa att de kunde beställa. MTN hade inga batterier, men sa att de skulle kolla i butiken mittemot Cell-C. Så de gick till butiken i fråga – som har en starkt blinkande skylt som säger “telefonreparationer”, en annan skylt som säger “kreditkort mottages ej”, samt en tredje skylt som säger “inga kvitton”.


Mina vänner frågar efter batteriet i fråga och indiern bakom disken stoppar kvickt ner handen i en låda och fiskar upp exakt rätt batteri. Medan John väntar i butiken och Melissa går för att ta ut pengar (eftersom kreditkort inte mottages) kommer en kvinna in i butiken med en jättestor kasse, vars innehåll hon häller ut på disken – en mängd mobiltelefonladdare – tvättade och försedda med gummiband. Hon förtäljer att hon fått dem från “barn”. Mmm. Indiern säger dock att de är för gamla och att han inte kommer att ha användning för dem. Synd.


På tal om butiker i Worcester så finns det en nere på Durban Street som passande säljer mobiltelefoner, skinnjackor, vattenpipor och brandyflaskor som har en inbyggd klocka. Allt man kan tänkas behöva i en butik!
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in