Frälsningens glädje.

23.6.2012 13:29
För några år sedan började jag be i enlighet med Ps. 51:14
Låt mig åter få fröjdas över din frälsning och håll mig uppe med en villig ande. 
Intet ont anande kunde jag tänka mig att Jesus skulle vända upp och ner på hela min världsbild! Men jag ville så gärna känna glädje över att vara frälst. Jag ville veta vad det är. Jag ville att det skulle vara en verklighet för mig. Jag ville att det skulle vara mer än teori. Så jag bad om att få glädjas över min frälsning.
HA! Och vilken glädje sen! Först började Jesus tala till mig om nåden. Stora delar av min förståelse kom från boken Destined To Reign av Joseph Prince från Singapore (som jag varmt kan rekommendera), där han Bibliskt visar på hur vi redan är rättfärdiggjorda och att det som förvandlar våra liv är att fokusera på detta - och inte vara syndmedvetna. Om vi fortsätter att se på hur dåliga vi är kommer vi inte ha kraft att leva ett liv i seger. Jesus har redan gjort allt, och det finns inget vi kan göra. Sedan kom jag i kontakt med John och Missy, ett amerikanskt ungt par på min bas. I samtal och delande av livet med dem utmanades jag verkligen att i allt applicera min uppenbarelse. Jag insåg att så mycket av min kristna jargong, mitt sätt att be, samt saker jag säger och gör inte är i linje med vad jag egentligen tror. Till exempel, varför ber jag att Jesus ska vara med mig när jag tror att jag är i honom? I allt detta har min uppenbarelse ytterligare vidgats och det finns ingen gräns för hur glad jag känner mig. Alltid. För att inte tala om friheten!
Tidigare har det alltid funnits en liten press på att be och läsa Bibeln, samt ett tänkande att jag behöver "göra mig redo" för att vara i Guds närvaro eller ta emot från honom, eller att jag måste liksom arbeta mig in i bönen. Men nu med uppenbarelsen om att det är fullbordat känner jag ingen skuld fastän jag inte läst Bibeln på en månad och inte haft långa bönestunder. När jag börjar be känner jag Hans närvaro omedelbart och det gör mig så upprymd.

Avslutning.

23.6.2012 13:14
I torsdags var det dags för terminsavslutning. Det har varit en bra termin. När förra terminen slutade i mars sörjde jag verkligen. Människor lämnade basen och jag visste att det var en tid full av glädje och underbara minnen som aldrig skulle komma tillbaka. Men jag visste inte att nästa termin också skulle vara full av godhet - bara på ett annat sätt. Det talade till mig om att ständigt vara öppen, för Jesus har alltid mer glädje, alltid mer godhet, alltid mer kärlek. Det tar aldrig slut!
Mina elever hade skrivit ett så vackert avskedsbrev till mig, som fick mig att känna att denna tid verkligen har haft värde och mening. Bland annat skrev de: "Din frihet har gjort oss fria, din glädje har fått oss att ha roligt." Wow. Det gör mig tårögd att tänka på hur Jesus faktiskt är verklig och ger liv och liv i överflöd. För jag vet att min frihet och min glädje inte kommer någon annanstans ifrån än uppenbarelsen av Jesu fullbordade verk på korset. Och min enda önskan är att ge vidare av det goda om jag har fått.
Avslutning.
Födelsedag och kärlek!
Klass 3 på en olivfarm.

Först grät jag lite.

20.6.2012 9:11
Igår var vi till köpcentret på middag. Inbegripen i ett samtal satt vi en stund i bilen innan vi skulle gå in då en man började prata med oss på utsidan. Han ville ha hjälp. Ingen mat, ingen tvål, ingen elektricitet. Så jag gick in för att köpa en matkasse åt honom, men han sa att han bara ville att någon skulle be med honom. Han jobbade normalt med vägar, men hade varit utan jobb i tre månader nu. Matbutikerna i köpcentret hade just stängt, så vi bad och han grät. Och jag ville storgråta. Kände mig så berörd. Han ville inte ha mina pengar. Funderade på att köra honom till en butik i stan som har öppet sent, men visste inte riktigt hur jag skulle gå till väga med att köpa el, och eftersom jag ändå är lite försiktig ville jag inte sätta mannen i bilen heller. Men jag försåg honom med pengar som förhoppningsvis räckte till el, bröd, kaffe, tvål med mera åt honom och hans familj. Sen gick vi till De Kelder och åt. Men först grät jag lite.

Glory revealed.

4.6.2012 10:36
I'm busy enjoying. Some people may call it hormones, foolishness... Today as I went to church Jesus spoke to me saying that loving Him is also loving people. Being satisfied. Enjoying everything life throws my way. And I do. I was thinking about what I've heard being preached in the past about how you need to put God first, then your spouse, then your children, then your ministry. But Jesus was saying there is no such distinction. His glory fills the earth and his glory is revealed when we enjoy life, each other, work and ministry.
Taggar: grace talk

Fri.

3.6.2012 17:33
Idag var det en som sa till mig: "Du har en fri själ... Du är inte full av skuld och skam."
Det är den bästa komplimang jag kan tänka mig. Varför var det annars som Jesus kom?Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in