My walk-in-closet.

21.8.2012 10:37
Jag tyckte alltid att Missy var lite fjantig då hon klagade på att iKhayas toaletter fanns i köket. Nu när jag själv har flyttat in i det f.d. bårhuset har jag utvecklat en djup förståelse för Missy och hur man gärna väljer sina toalettbesök med omsorg. Man kan ju förstås springa till en annan byggnad. Som tur är kan jag fortfarande koden till språkflickornas sovsal. Där får man vara i fred.
Men för första gången på tre år har jag nu ett eget rum. Pyttelitet, men avdelat med ett loft, så på nedervåningen har jag en walk-in-closet och på övervåningen sover, läser och surfar jag. Inte så illa när allt kommer omkring.

Jesus-äventyr.

9.8.2012 15:21

Ibland förvånar min upprymdhet mig. Idag var det planerna på en praktikperiod för våra bibelelever i bushen i Malawi - där vi har 1.300 pastorer som väntar på träning! Vilket tillfälle! Vilken ära! Vilket uppdrag! Vilka möjligheter!! Jag glömmer emellanåt bort vad som verkligen får mitt hjärta att bulta snabbare mitt i allt det andra som händer. Men det här känns som ett riktigt Jesus-äventyr!


Väl tillbaka i Sydafrika känner jag igen hur livet verkar vettigt. Jag planerar för vår bibelkurs som börjar i september - och det är mycket! Men hjälp vad jag ser fram emot den! Vi har redan 20 anmälda - och jag som ville att det skulle vara en liten intim kurs. Nu måste jag tänka om lite hur saker och ting ska organiseras. Det uppmuntrande är också att de högsta hönsen inom UMU är väldigt intresserade av mitt nya grepp om en gammal kurs och de säger att detta väl må vara vad de har sökt efter.


Tänk att arbete kan vara så roligt. Jag får nästan dåligt samvete (i bästa jantelagsanda).
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in