Utan lov?

27.4.2013 11:23
I över ett år nu har jag funderat och frågat Gud vad bön egentligen är. Jag älskar att be - av helt själviska skäl. Det gör mig så upprymd och får mig att känna mig så levande! (Nåja, det finns tillfällen då "bön" får mig att känna mig mer död än levande. Men då kallar jag det inte "bön".) Men min goda kritiska sida ifrågasätter också varför jag ska be när Gud redan har gett oss allt med Honom - är det inte bara att leva i det då? Och jag tror att många saker vi ber om har vi redan, vi behöver bara inse det. Men igår sa Jesus till mig:
- "Nanna, om någon elevs rum är stökigt, går du in där och börjar städa utan lov?"
Så det gjorde saken klar rätt långt... Jesus kommer inte heller in och ställer saker till rätta bara för att det finns ett behov.

Kontonummer. På begäran.

15.4.2013 20:00
495614-41901
...är kontonumret för den som får ett infall att stöda mig ekonomiskt!
Gud är så god. Fjärde året nu som jag lever utan regelrätt inkomst och jag tycker inte att jag saknar nånting! Det var min överenskommelse med Gud då jag tog det här steget in i Ungdom Med uppgifts värld - att Han får ta hand om mig: jag arbetar för honom och han ger mig lön. Tills Han säger nåt annat eller tills det sinar i kassan. Varenda gång som jag tyckt mig ha anledning att oroa mig har han visat på oanade sätt att han har saken under kontroll. Det är verkligen mitt hjärtas längtan att mer och mer leva så att Han blir förhärligad. Att leva av tro och inte det jag ser eller förstår. And I love it! För det mesta.Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in