Barnhemmet.

28.7.2010 12:11

Efter en dag då vi acklimatiserat oss lite bär det för första gången upp i bergen för att besöka barnhemmet som vi bland annat ska jobba med. Det ska ta en halvtimme att köra dit, men det är ju regnperiod nu, så det tar istället två timmar. Mackendy är skicklig, för ofta är vägen, som tar oss genom djungelliknande terräng där man kan föreställa sig hur Haitis urinvånare (indianer) sprang omkring, bara lera eller djupt vatten. Tack Gud för fyrhjulsdrivna bilar!


Barnhemmet blir en chock. Tältstäderna i Port-au-Prince och på vägen ut till Saint-Marc berörde mig inte lika mycket som att se detta till synes ofärdiga ”hus” av grå betongklossar, utan fönster. Två rum, ett för flickor och ett för pojkar. Mackendy berättar att när han tog över barnhemmet för åtta månader sedan hade barnen inte sängar och de sprang och tiggde mat i granngårdarna. Nu har de 23 barnen sängar, färgglada lakan och tallrikar.


- ”Jag ger dem mat två gånger om dagen, varav ett är ett lagat mål mat,” berättar Mackendy. Om jag har, så ger jag dem kaffe eller kakao på morgonen. Just nu håller matförrådet att ta slut, så jag vet inte hur det ska räcka.


Vi kommer att laga mat till barnen, leka, ha bibelstudier och locka dem till att vara kreativa genom att lära ut dans, drama, sånger och rita med dem.

Taggar: haitiDr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in