Jag är vid liv.

1.8.2010 12:15

Jag sitter ute på balkongen med en kopp Starbucks kaffe. Jag känner mig som en människa för första gången sedan vi kom hit för en och halv vecka sedan! Det har nog något att göra med att vi ska ha en ledig dag och att vi idag får gå till ett Internet café. Kontakt med omvärlden! Vi känner oss alla rätt utmanade: duschen har slutat fungera, så det är dusch med skopa som gäller nu! Det är dammigt som bara vad och vi reser mycket i en luftfuktighet på 80% (minst). Jag har aldrig varit så svettig som nu – förutom i bastun! Men det tar ju bara 15 minuter och sedan är man ute… Oftast har vi ingen elektricitet heller, vilket betyder att fläkten som finns i ett av sovrummen inte alltid snurrar… Och att vi lagar mat i mörker när vi kommer tillbaka efter en dags arbete. Aldrig har jag varit så oändligt tacksam för elektricitet! Eller att få bli ren! Men vi är fortfarande vid gott mod, så glada över alla möjligheter vi har att tala om Jesus och göra en insats i ett av världens fattigaste länder. Fast jag har inte tänkt så mycket på att det är fattigt, för alla har det likadant ställt. Klyftor har jag inte sett några av. Men det gör också att vårt team inte har några ”andningshål” – vilket gör det svårt för en del. Vi har ingenstans att gå för att uppleva lite av det som är vår egen vardag. Och i vårt hus har vi en liten snyltgäst: en råtta på cirka 20 cm plus svans som bor under vår gasspis. Jag tror att Gud måste ha frälst mig från min råttfobi, för jag bryr mig inte märkbart.

Taggar: haitiDr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in