Missionärer på oväntat besök.

6.8.2010 12:16

Idag hade vi besök av kvinnan som Mackendy kallar ”mamma”. Olikheten var slående. Jane är en ytterst vacker liten kvinna med skimrande långt grått hår. Amerikanska. Hon har bott på Haiti i fyra år efter att hon gjorde sin lärjungaträningsskola med UMU och outreach på Haiti. Hon berättar att hon alltid velat bli missionär, men att det inte var förrän hon och hennes man höll på att adoptera tre syskon hemma i Kansas och mannen plötsligt la in om skilsmässa som saker började hända. Fast inte så hastigt trots allt. Tillsammans med barnen bad hon i åtta år tills Gud sedan förlöste dem ut på missionsfältet. Alla barnen var med då hon gjorde sin lärjungaträningsskola med UMU och var på outreach till Haiti. Alla i familjen upplevde att det var hit de var kallade. Nu är barnen 17, 18 och 19 år och den äldsta gör sig redo att göra sin lärjungaträningsskola i Orlando.


- ”Fast jag är lite orolig över att vara i USA under fem månader,” säger Amanda.


De håller som bäst på att starta en församling, en skola, ett barnhem och en klinik uppe i bergen. Jane säger:


- ”Jag tror inte att någon smärta som livet tar oss igenom är förgäves. Byn där vi bor är full av ensamstående mammor. Jag är en ensamstående mamma som får betjäna andra ensamstående mammor, mina barn är faderlösa och nu betjänar de faderlösa på Haiti.”


Förra veckan då vi arbetade med amerikanska läkare ute i byarna träffade vi på en pensionerade pastor från Florida. Han var ansvarig för evangeliseringen.


  ”Min och min frus dröm har alltid varit att få åka på missionsresor, men vi hade ju inte tid när vi arbetade. Då kunde vi bara fara på en resa om året. Nu är vi äntligen pensionerade så vi har tid att göra flera missionsresor per år. Vi brukar vara några månader som volontärer vid Trädgårdsgraven i Jerusalem, några resor till Västafrika och så Haiti.”
  Taggar: haiti  Dr. Nanna Rosengård

  . stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

  Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

  Sök


  Skriv sökordet i rutan
  Teknik Magnic Oy

  Om du vill stöda

  Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

  Logga in