Ensamheten och missionen.

8.8.2010 12:17

Under några dagar har ensamheten satt in hos mig. Fast vi är ju ett team, så på det viset är vi inte direkt ensamma här, men det får mig att tänka på de missionärer som på riktigt är ensamma någonstans långt ute – utan tillgång till en gemenskap. Utan att höra från dem hemma…  Utan att känna att det finns någon som står bakom dem.


Varenda gång någon skriver till mig och delar sitt liv känner jag mig hedrad och mindre ensam. Inte så utkastad i tomma intet. Men som Ida sa till mig häromdagen: kallar Gud så måste man nog gå även om man måste gå ensam. Trofast är Han som kallar.

Taggar: haitiDr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in