Jordbävningen.

23.8.2010 12:21

Jag undrar över det här landet. Och jag undrar över Guds domslut.


Under den gångna veckan har vi kört igenom huvudstaden Port-au-Prince några gånger. Det är inte ett ställe man vill stanna länge i. Genom bussfönstren kommer lukter jag aldrig känt förr och som jag inte över huvudtaget kan identifiera ens. Obehagliga. En del av dem måste vara lukten av död. Folk bor i stora tältområden mitt i stan och husen är fortfarande förstörda. Inte alla dock. Alla regeringsbyggnader kollapsade – till exempel totalförstördes justitiedepartementet och med det alla ledande domare och åklagare och advokater. Bara damm kvar. Men mitt bland de fallna regeringsbyggnaderna finns en liten grön oas: det är Haitis största bibeldistributör. Huset har inte en skråma.


Den centrala platsen för jordbävningen är en plats som heter Leogane – den förstördes till 95% och inte helt överraskande var det voodoo centrum på Haiti. Men i ruinerna av kyrkor ser man kors – upprätta och oskadda. Och det sägs att inte ett kors i alla kyrkor som drabbades har tagit skada utan står där och talar sitt tysta vittnesbörd.


Några fakta som ju nog får en att fundera lite.

Taggar: haitiDr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in