Vägblockad.

20.2.2011 13:06

På väg till kyrkan idag for vi via Zwelethemba för att plocka upp en kille som några DTS-elever blivit vän med och lett till Jesus. Vi körde längre och längre in i slumområdet tills de stadsbyggda cementhusen försvann och vi var omringade av prydliga plåtskjul. Ett gäng på uppskattningsvis 6-8-åriga pojkar sprang omkring på gatan i shorts och skjortor, medan stora afrikanska uppklädda kvinnor var på väg till kyrkan i höga huvudbonader. En liten pojke försökte varna oss med en egenhändigt tillverkad stoppskylt. Lite längre fram stod tre stycken med gevär tillverkade av gummi eller trädgrenar, siktande på vår bil. Uppenbarligen försökte de iscensätta en vägblockad.


Både sött och störande och sorgligt på samma gång.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in