Hygien.

2.3.2011 20:41

Jag fick riktigt skrämselhicka här i veckan. Trettio personer på basen insjuknade i ett magvirus. Själv brukar jag vara stolt över att jag aldrig blir sjuk, i synnerhet inte min mage, men ack vad jag bedrog mig denna gång. Under två dagar kunde jag inte ta mig ur sängen och jag sov som en stock hela tiden i princip. (När jag inte var på WC av diverse anledningar.) Kroppen värkte som bara vad och jag tänkte att jag inte är särskilt bra på att hantera smärta. Tacksam att jag kan ta mig ur sängen, men det verkar ta länge för de flesta att helt återfå sina krafter. Dessutom blev jag väldigt uttorkad och måste till sjukhuset två gånger för att få dropp, en gång över natten. Men det var det värt!


Men när jag låg där i mitt dilerium tänkte jag bara med avsmak på alla de där afrikanska flugorna i köket. I och för sig säger de att sjukdomsfallen inte har med köket att göra, men jag insåg i alla fall vikten av hygien i ett klimat som detta. I fortsättningen ska jag vara noggrannare att lägga på de där flugdödarna i köket. Och alltid alltid tvätta mina händer!! Fast tro nu inte att jag inte varit renlig hittills – det kommer ju med modersmjölken i trygga Norden. Men aldrig ska jag skratta åt de där stora annonserna på afrikanska flygplatser igen – där de i stället för stora bilder på utflyktsresmål har föreskrifter om hur man ska undvika influensa genom att tvätta händerna och snyta sig i näsdukar. Jag vill aldrig vara så där sjuk igen.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in