Nordkorea.

11.3.2011 20:42

Vi ber alltid med jämna mellanrum för den förföljda kyrkan. I onsdags fick vi se en video om lilla Eon i Nordkorea som från sin lärare hörde om en liten tävling med ett fint pris. Men man fick inte berätta om tävlingen för någon. Tävlingen gick ut på att i sitt hem hitta en liten svart bok och ta med den till skolan. Eon var säker på att hon skulle få det fina priset, för hon visste precis var mamma gömde den svarta boken varje kväll – bakom kuddarna i soffan. Följande dag kom hon med den svarta boken till läraren, bara för att bli inkallad på rektorns kansli. Där fick hon veta att hon aldrig skulle få se sina föräldrar igen.


Förutom Nordkorea finns dessa länder bland de farligaste för kristna: Iran, Somalia, Maldiverna, Bhutan, Yemen, Uzbekistan, Vietnam, Laos och Kina.


Om man vill be regelbundet för kristna förföljda kan man se på www.youth.opendoorsuk.org eller www.opendoors.org som har mycket information och även bönekalendrar med ett böneämne för varje dag.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in