Induktiv.

22.9.2011 20:51

Vem hade kunnat ana att man kunde få ut så mycket ur Filemons 25 verser och hålla på med det pyttekorta brevet en hel vecka? Och att bara den första versen från Paulus, fånge för Jesu Kristi skull är en hel predikan i sig själv? Allt detta kan man få fram med den induktiva bibelstudiemetoden, som man lär sig på vår kurs. Den innebär att man studerar Bibeln enbart med Bibeln. Inga yttre källor. Ja, så vi har läst Filemon nu femtio elva gånger och jag har blivit helt kär i det lilla brevet – som inte säger nästan nånting första gången man läser det (eller tionde gången – om man inte lärt sig ställa de rätta frågorna). Ska jag ge svaret till vers 1..? Hmmmm.


Den här kursen är sannerligen nånting för den pastor som skulle vilja kunna undervisa från Bibeln och lägga ut texten, så att säga – bokstavligen. Eller den lekman som önskar se lite djupare i texten, utan fem års teologistudier bakom sig (som ändå inte lär en förstå Bibeln). Och bara två och en halv månad av ens liv! Dessutom behöver man inte längre ha gjort en lärjungaträningsskola för att komma åt nivå-två-kurserna på Ungdom Med Uppgift. Idel glada nyheter!
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in