Uppenbarelseboken.

27.10.2011 20:59

Vi ska studera Uppenbarelseboken nästa vecka, men jag tänkte redan på en sak… Uppenbarelseboken hör ju till de där svårare böckerna. Inte en bok man tar till stranden en solig dag. Eller? Saken är att boken presenteras i början som en profetia. Vilket kanske inte gör saken bättre, tycker någon. MEN VAD ÄR EN PROFETIA?? Enligt 1 Kor. 14:3 är de enda syftena med en profetia att uppmuntra, uppbygga och trösta. Så – vad är syftet med Uppenbarelseboken? Knappast att ge en mardrömmar eller göra en konfys eller något annat liknande.


Bibeln är så enkel (och så BRA) när man bara har rätt nycklar att låsa upp den med!! Kanske det blir Uppenbarelseboken nästa gång på stranden då.


(Och så inser jag nu att många av de profetior i Nya Testamentet som vi traditionellt betraktat som profetior om ändtiden har redan uppfyllts – i synnerhet genom templets förstörelse år 70 e.Kr.)
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in