Bara tro!

4.11.2010 10:34

Igårkväll låg jag och lyssnade på en ny skiva på min iPod. Där fanns den gamla goda sången “Jag har beslutat att följa Jesus”. Och jag måste bekänna att jag emellanåt är en av de där som klagar inför Gud på det ena och det andra… att vissa saker måste vara så svåra … att Han inte låter mig VETA vad som ska hända … att Han inte bara kan göra som jag tycker… När jag lyssnade på den där sången slog det mig med all kraft att det är HAN som har kallat mig – och inte tvärtom. Han har kallat mig och det är mitt val att följa honom eller inte. När Han kallade folk under den tid Han vandrade här på jorden hade han inga problem med att säga åt folk att gå hem om de inte ville följa honom. Om de tyckte att det var lite jobbigt eller om de hade andra saker som var viktigare. Jesus hade inga problem med att säga att om man ser sig om efter att man har satt handen till plogen så är man inte lämpad för Guds rike. Jesus hade heller inga problem med att säga åt lärjungarna att de var löjliga då det stormade och Jesus bara sov, utan att verka göra något åt situationen. Han säger faktiskt åt dem på skarpen att bara tro! Jag behövde höra det. Vill jag följa honom? Vart han än går? Vad som än händer? Ska jag lita på att han är den han säger att han är och att han gör vad han sagt att han ska göra?


Jag har beslutat att följa Jesus …. och aldrig mer tillbaka gå.


Jag följer korset och lämnar världen ……… och ingen väg tillbaka går.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in