Inte längre mitt.

21.3.2011 19:38

Jag blev så uppmuntrad här i veckan av att prata med min partner i lovsången – Junio från Brasilien. Han berättade att han och hans fru under sina första sex år inom missionen levde på relationsbaserat understöd från några få understödare.


- ”Det var svårt. Men sen upplevde vi att vi skulle gå med i en församling i den stad där vår UMU-bas låg.” Och efter att i sex år ha levt på nästan ingenting fick de en pastor som utan att fråga desto mer ville stöda dem. När de berättade om sin vision att åka till Sydafrika för att lära sig engelska för att sedan kunna betjäna afrikanska nationer, betalade församlingen flygbiljetter och skolavgifter. Nu har de varit tre år i Sydafrika. Gud har välsignat dem med ett vackert hus och de har en bra bil – och en nyfödd son.


Junio och Lorenas berättelse får mig att vilja hålla ut. Man får kanske inte allt på en gång.


Han som kallar är trofast – även om jag måste klara mig på 550 euro i månaden! Jag har allt jag behöver. Och förresten så döptes jag ju en gång för länge sedan. Jag är död till mig själv och valde Jesu liv. Mitt liv är inte längre mitt.


(Som kuriosa kan jag berätta att koreanerna har det ännu bättre än brassarna – för Junio är inte ensam om att ha det relativt bra förspänt. När koreanerna skickas ut tänker deras pastorer på vad de kommer behöva först – någonstans att bo! Så de köper ett hus åt dem. Sedan kommer de naturligtvis att behöva en bil. Och när de behöver pengar för något projekt tar de upp en kollekt i församlingen och skickar över alla pengar som behövs. Afrikanerna å andra sidan har ingenting. Att vara missionär är inte det minsta prestigefyllt, så de får inget understöd från sina hemförsamlingar. Hur de överlever här på vår bas är för mig fortfarande en gåta.)
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in