Löften.

29.3.2011 19:40

Det här är lite insyn i Nannas tankevärld.


På veckoslutet satt jag och läste i en kristen tidning. En sån där med vacker layout och fräscha bilder, men istället för att bli uppmuntrad fylldes jag av motstridiga känslor. Vad jag såg rimmade så illa med min nuvarande verklighet – och i synnerhet med den verklighet jag siktar på: Haiti. Tankarna började snurra. Vill jag alls fara till Haiti? Vill jag leva som missionär i fattiga länder utan skönhet, hus och utan att kunna njuta av det goda jorden ger, långt borta från min familj? När de tankarna väl hade fått fotfäste kom rädslorna. Jag räknade månaderna jag ska vara på Haiti och blev rädd att min själ inte ska överleva. Jag blev orolig över allt praktiskt jag har att ordna med.


Jag var just på väg att läsa mitt dagliga stycke ur Bibeln och bad att den helige ande verkligen skulle kommunicera med mig genom det jag läste. Och så läser jag detta…


Han skall älska dig och välsigna dig och föröka dig


Han skall välsigna din livsfrukt


Du skall få stora skördar


Du skall bli välsignad framför alla andra folk


HERREN skall låta varje sjukdom vika från dig


Han skall inte låta dig lida av Egyptens alla svåra sjukdomar (5 Mos. 7:13-15)


Vilka löften. Det här talade också till mig:


Han ödmjukade dig och lät dig hungra, och han gav dig manna att äta, för att han skulle lära dig förstå att människan lever inte bara av bröd, utan av allt som utgår från HERRENS mun. (5 Mos. 8:3)


Frågan är om jag är redo för lektionen…


Och till slut…


du skall hålla HERRENS, din Guds, bud så att du vandrar på hans vägar och fruktar honom … HERREN, din Gud, för dig in i ett gott land … ett land där du inte skall äta ditt bröd i fattigdom och där ingenting skall fattas dig (5 Mos. 8:6-8) AAAAAMEEEEEN!
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in