Vad är mission?

6.4.2011 19:45

Det irriterar mig oerhört när kyrkan i väst verkar tror att mission handlar om att gräva brunnar. Det kan vilken världslig hjälporganisation som helst sysselsätta sig med! Som kyrka har vi ett ansvar att predika evangelium: att förkunna att Guds rike nu är här och bota de sjuka. Det är vad Jesus gjorde. (Och ja, han sa också åt oss att besöka dem som är i fängelse, ta hand om de faderlösa och änkorna och ge åt dem som ingenting har.)


Var är den kyrka som inte är rädd för myndigheter (och jag säger inte att man inte kan handla visligt) eller som är villig att för evangeliet?
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in