Booth & Taylor.

8.4.2011 19:46

Förra året köpte jag en bok om 70 stora namn inom missionshistorien, för att friska upp mitt minne lite från universitetsstudierna. För några veckor sedan när jag bad över min framtid, dök namnen Booth och Taylor upp i mitt huvud. Det vill säga William och Catherine Booth som grundade Frälsningsarmén och Hudson Taylor som grundade Kinas inlandsmission, båda på 1800-talet. Så jag läste om dem i min bok. Jag måste skratta lite då det visade sig att paret Booth blev uteslutna ur sitt samfund (dvs. Metodistkyrkan) hela två gånger för att de var mer intresserade av att vinna själar för Kristus än följa kyrkans regler och former. Taylor (som också var metodist) blev utskrattad av sin pastor för att han reste ut på missionsfältet utan något missionssällskap som stödde honom. Det gick ändå ganska bra för dem alla, skulle jag vilja säga. Det är ju ändå Gud vi tjänar.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in