Den Gud som arbetar för oss.

21.9.2011 19:47

Jag är så fascinerad av hur oändligt god Gud är!! För sju år sedan tappade jag helt mitt sikte när det gäller mitt liv och mitt livs förmåga att bära syfte för Guds rike. Det är sant. På många plan har det kanske sett ut som att Nanna har vetat vad hon sysslar med. Men utan passion och inre livsgnista har det varit svårt. Så ofta undrade jag om det här var allt. Om jag skulle leva ett passionslöst liv. Men att ge upp min Jesus skulle jag aldrig göra. Tills förra året då jag blev riktigt arg på Honom och jag tyckte att det var en stor lögn att det skulle vara “tryggt i Hans händer”. Men jag kom över det och insåg att så ofta när jag inte fattat vad Han sysslar med så var Han upptagen med att rädda mig.


Så är det med min vandring med Jesus. Ofta har jag ingen aning om vart han tar mig eller vad det bakomliggande syftet är, men jag sa ju när jag var 13 år att jag skulle följa honom och strunta i världen. Så jag hoppade på att undervisa engelska i 6 månader och upplevde tydligt Guds syfte i det, utan att veta vad det skulle leda till. PLÖTSLIGEN en dag öppnade Gud upp en ny dörr. Och jag VISSTE att det var Gud på grund av den glädje, upprymdhet och frid jag direkt kände, men också tack vare några profetiska Ord som jag just fått. Men det största miraklet av allt var att jag kunde känna att hela mitt inre LEVDE och var fyllt av PASSION. På mindre än en timme!


Så nu har jag igen bytt avdelning på basen och kommer att arbeta med en bibelkurs. Mera information kommer! Men jag är bara så fascinerad hur Gud hela tiden vet vad han vill med oss och vart han leder oss, hur han arbetar för oss – också när vi inte ser, inte hör och till och med kämpar och lider.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in