Om en BCC-klass.

27.9.2011 19:48

BCC-klassen är väldigt rolig. Och jag behöver bara snegla på hippie-John från Maryland efter att någon har kläckt ur sig något som kunde räknas som tvivelaktigt så fnissas det hej vilt. Idag var det mest Luriga Andrea från Kenya som fick oss att skratta så vi nästan ramlade av stolen. Först var det för att föreläsaren gett som läxa att kunna rabbla alla Nya Testamentets böcker medan man bränner en tändsticka och Luriga Andrea meddelade att hon kan alla böckerna men inte i ordning. Andra gången var när föreläsaren undrade om vi lagt märke till två verser i Markus som kunde tas bort utan att det påverkar innehållet i evangeliet. Alla satt tysta, förutom Luriga Andrea som tyckte sig minnas att hon lagt märke till de två verserna – men hon hade ingen aning om var de var. Ja, så sånt. Och när föreläsaren sa att de finns i Markus 14 undrade hippie-John om det uppfriskade Luriga Andreas minne. Men sen skrattade vi mest.


Sen har vi de 18-åriga tvillingarna Abby&Gabby, som har gått i talterapi och pratar väldigt utstuderat, från Kapstaden. De är extremt söta och säger de mest oskuldsfulla saker och observerar sånt som ingen annan tänker på. Jag är glad att hippie-John är där, för vem skulle jag annars dela ögonblick med?
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in