En dotter drömmer.

23.10.2011 19:54

”Hur stort du drömmer visar hur stor din Gud är”, sa talaren på torsdagsmötet förra veckan. Ha! Jag har alltid haft stora drömmar (med en paus på sju år) – inte om att stå på stora scener, som många tycker att jag borde lägga min energi på. Mina drömmar har alltid gått ut på att se Guds rike komma här på jorden. Nu måste ju inte allas drömmar gå ut på det, men det är min dröm. Talaren talade om drag hos den som vet att hon är en dotter (eller son). En dotter tigger inte. En dotter vet att Fadern vill ge henne ALLT. En dotter är medveten om sitt arv – och lever som att hon redan hade det. En dotter tar hand om sitt arv. Till exempel: om jag är medveten om att staden jag bor i är del av mitt arv så tar jag hand om min stad – skräpar inte ner osv. På slutet uppmanades vi att ta en stund och drömma och sedan berätta om det för någon och be tillsammans med den personen. Hon som jag bad med berättade att hennes dröm är att se hennes familj – farfar, farmor, mamma, pappa – komma ur religiositeten och börja tillbe Jesus på riktigt, med hängivenhet. Så jag höll med henne om det i bön och tackade på förhand för att hon kommer få ut det arvet. Och själv. Om jag låter mina tankar fara fritt så drömmer jag om detta: öarna. Avlägsna stränder. Komorerna. Maldiverna. (Länder som är muslimska och helt stängda för Jesus.) Jag drömmer om att få tala med kungar (och jag har ingen aning om vad jag skulle säga, men Anden påminde mig om att det inte är jag som ska tala). Jag drömmer om muslimvärlden och att få se stora grupper etableras och lärjungatränas – helst genom den här bibelkursen som jag nu arbetar med. För jag tror på Bibelordets makt att skapa, forma, ge riktning, upprätta, ge liv och totalt grunda någon i Jesus. Så det här berättar jag nu för var och en som vill höra, för när jag gör det påminner jag samtidigt Gud om att det är detta jag vill ha ut av mitt arv.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in