Uppenbarelseboken.

3.11.2011 20:01

Det fanns tillfällen när jag var yngre då jag var totalt fascinerad av Uppenbarelseboken, särskilt kapitel fyra. Men nu närmade jag mig boken som om det var en helt ny bekantskap för mig. På sistone har jag lämnat boken och inte försökt att förstå den. Jag har haft en önskan att komma in i den, men inte vetat hur man ska närma sig den. Ärligt talat har det känts som att jag inte fattar ett ord av Uppenbarelseboken. Denna vecka har helt förändrat allt detta.


Jag har fått riktigt värdefulla nycklar hur man ska gräva i boken. Den första nyckeln var definitivt att höra hur boken egentligen börjar: med en vision av Jesus - som är mitt bland de troende i alla deras lidanden och svagheter. Det gjorde mig helt gråtfärdig. Den andra saken var att förstå den kontext som de ursprungliga åhörarna levde i: hela boken får ett annat ljus när man inser att åhörarna levde under verkligt svår förföljelse (tänk Nero eller Dimitian). Den tredje saken som klickade med mig var att se boken utifrån en struktur där berättelsen berättas flera gånger, men med tyngd på olika karaktärer för varje gång. Att veta om symboliken gör förstås också världens skillnad.


Mest av allt har bilden av en kärleksfull och mäktig Frälsare genomträngt min syn på Uppenbarelseboken. Sannerligen något annat än den förvirring jag hade innan!!
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in