Fasta kontra festa.

24.11.2011 20:05

Nej, jag kan inte hjälpa att tänka att fasta hör till det gamla förbundet och festa hör till det nya förbundet. Johannes lärjungar undrade varför Jesu lärjungar inte fastar och Jesus svarade:


- “Hur kan de fasta medan brudgummen är hos dem? Men dagar ska komma när de inte har brudgummen, då ska de fasta.” Vilket lärjungarna gjorde medan Jesus var i graven. Men nu har vi brudgummen! Och Jesus är all about parties! Tänk på Psalm 23 – han bereder ett dukat bord åt oss i åsynen av våra fiender! Och tänk på Ester – som tog fienden in att äta med henne och kungen! What a warfare! Vilken krigsföring! Ta fienden in i kungens närvaro! Det är i kungens närvaro som striderna vinns. Festa vid kungens bord – festa på Jesus!


Vilket för tankarna in på nattvarden. What is up med de där små oblaterna? Inte särskilt festligt! Vi är menade att festa – festa på Jesus, dricka av hans närvaro! Och också … i Gamla Testamentet åt de alltid när de ingått ett förbund – därför intar vi nattvarden. Men varför all denna symbolik!! Varför inte göra det ordentligt!!


Festa festa festa!! I love it.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in