Segerfest.

25.11.2011 20:17

Ännu en sak om det här med fasta kontra festa. (Förresten tycker min kompis John att fasta är en kristen form av voodoo. Det tyckte jag var lite lustigt.) Vi har studerat boken Ester den här veckan och det är så fascinerande hur Ester fastade, men när de fick segern festade de! Därav den judiska högtiden Purim – som är en fest där folket fick vila från fienden. Och jag tänker igen på nattvarden – det är också en fest där vi får vila från fienden, en segerfest! En annan detalj är att Purim firas under vintern, och Gud gav israeliterna en högtid för varje årstid. Det finns alltid en anledning att festa. I varje årstid av våra liv bereder Gud fester. Hans vilja för oss är frid och glädje. Tro mig.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in