Daniel.

28.11.2011 20:18

Okej, så veckans bok är Daniel. När jag gick i högstadiet var jag väldigt fascinerad av Daniels integritet och hur han inte böjde sig för ogudaktiga makter. Vad jag inte insåg då var att Daniel var i Babylon 66 år! Han var kanske tolv eller lite äldre när han kom till Babylon år 605 f.Kr. när den första lasten från Juda togs iväg. Den persiske kungen Cyrus kom till makten 538 f.Kr. och lät judarna återvända hem, vilket omtalas i kapitel 10. Det betyder att Daniel var över 70 när han kastades i lejongropen! Daniels liv i integritet varade inte bara ett par år, men hela hans liv!
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in