Längre nedåt vägen.

2.2.2012 20:27

I slutet på november var det en som ville inleda ett förhållande med mig. Pojkvän/flickvän typ av förhållande. Det var faktiskt inte alldeles ovanligt under fjolåret att jag fick den frågan - jag tror det hände sju gånger (varav fem gånger kan man ifrågasätta allvaret i närmandena). Den här gången var det lite annorlunda för jag är faktiskt ganska god vän med personen i fråga och jag tyckte mig se väldigt goda kvaliteter hos honom. (Så goda att till och med min kära syster tyckte det kunde vara något att satsa på.) Men jag har ju ett avtal med min broder Jesus som går ut på att Han ska arrangera ett äktenskap åt mig om han så tycker. Annars får det vara. En inställning som många tycker är totalt överdriven, medan jag själv tycker att det ju har hänt förr och dessutom är det mycket mer spännande så här. Och så blir det mindre press på mig och jag kan koncentrera mig på att leva. Hursomhelst blev det en del funderande och frågande mellan mig och Jesus. Men när frågan kom från mannen så kunde jag bara konstatera att Jesus inte hade talat. Så, i tro sa jag nej. Och i tro har jag fortsatt vandra här i två månader - fortfarande med mycket funderande och frågande. (Men utan att vara mindre rak och tydlig i kommunikationen till mannen.) Och idag, två månader efter nej-sägandet, kom slutligen "beviset" och jag kunde inte annat än bara fyllas med tacksamhet över att Jesus än en gång räddat mig undan ett förhållande som skulle ha varit ödesdigert! Jag formligen ÄLSKAR att vandra med Jesus och höra hans röst. Han är verkligen trofast och rättfärdig på alla sina vägar - också när jag inte riktigt har en aning om vad han har på gång.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in