Pennan och pennvässaren.

16.2.2012 20:29

Ahhh. Mitt lilla hjärta blev så välsignat idag på morgonen då lärjugaträningsskolan hade så kallade chapel talks - då eleverna tränar att hålla fem-minuters-tal inför praktikperioden. Henri, 20 år, med två hörapparater och en missformad kropp talade om en blyertspenna som efter att den använts mycket måste vässas. Henri sa att vi är pennan och Gud är pennvässaren. Vi måste vässas för att det ska gå att skrivas med oss. När vi känner oss ensamma, som att ingen älskar oss och som att folk pratar bakom ryggen på oss (det händer när 80 människor från 32 olika kulturer försöker leva tillsammans) - då måste vi gå till Jesus och låta honom vässa oss. Wow. En så talande påminnelse om att jag behöver gå till Jesus alltid och låta honom forma mig med sin Sanning om vem jag är - älskad, värdig, den helige andes tempel. Det är hemligheten till överflödande glädje i alla situationer. Och det är glädje som är vår styrka. Med glädje kan vi göra och genomlida vad som helst.


Så glad att jag får vara med på lärjungaträningsskolan. De flickor som jag är mentor för är helt fantastiska och inspirerar mig så mycket. Halleluja.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in