Utöver receptionen.

24.1.2012 20:35

Jag jobbar faktiskt inte bara i receptionen. Jag hjälper också till med lärjungaträningsskolan som pågår som bäst. Jag har vad man kunde kalla utvecklingssamtal med tre tjejer en gång i veckan. Sånt som jag gillar som allra mest. Att få vandra med människor under en tid och förhoppningsvis hjälpa dem att se den väg de ska gå.


Och så förbereder jag inför nästa bibelkurs – har kontakt med lärare och antar elever, förbereder egen undervisning, planerar schemat inklusive utflykter och funderar i allmänhet på hur kursen ska utvecklas till det bättre. Praktikperioden ska också planeras, men så långt har jag inte kommit ännu.


Och så ska jag undervisa i grekiska! Har tagit med mig mina grammatikböcker. Det finns några som är intresserade av att läsa Bibeln på grekiska, så jag planerar detta som ett pilotprojekt. Jag förklara grammatiken medan vi läser. Så huvudsyftet är faktiskt inte att lära sig grekiska, utan att läsa Bibeln på orginalspråket och på kuppen får man en överblick över grekisk grammatik och lär sig lite vokabulär.


Så detta är lite av vad jag är sysselsatt med. Om det var någon som undrade.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in