Ljusare tider.

23.1.2012 20:36

Om man ringer hit till basen nuförtiden kommer man med största sannolikhet att få mig på tråden. Nanna-med-telefonskräcken har förvandlats till YWAM-Worcester-receptionen-det-här-är-Nanna-som-talar-hur-kan-jag-hjälpa? Fast på engelska. Och med många andra språk som talas i andra änden. Och Nanna-som-aldrig-får-samma-slutsumma-vid-addition-av-samma-tal har förvandlats till Nanna-hej-å-hå-räknar-pengar-varje-dag. Inte för att kvittona och kassan nånsin stämmer överens, men igår var skillnaden faktiskt bara 100 rand mot fredagens nära 500. Så vi går mot ljusare tider. Man kan ju undra vad Dr. Rosengård gör som receptionist, men eftersom nästa bibelkurs inte börjar förrän i april och jag inte är särskilt bra på att gå omkring och göra ingenting (vilken överraskning för mig själv t.o.m.) så sysselsätter jag mig så här istället – och växer på kuppen! Och receptionen är helt huippu – som man säger i Finland – för där får man träffa alla människor och vara social, man får hjälpa människor med alla möjliga saker som man inte hade en aning om, man får laminera papper och nu har jag ordnat så att snittblommor levereras varje måndag. För trivselns skull. (Snittblommorna kommer från Woolworth’s och ges gratis vid dagens slut till Jan som sedan säljer dem till förmån för sitt matutdelningsprojekt.) Jag känner mig faktiskt som världens bästa receptionist. Kanske i alla fall som den gladaste.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in