Samtal under en bilfärd.

1.4.2012 0:18
I bilen på väg till Khayelitsha samtalade jag och Stephen om det här med lovsång. Jag kan så se mig själv i Stephen när jag var 25 år och så innerligt hett längtade efter att få se Guds härlighet uppenbarad som i templet eller för Mose. Eld från himlen, en brinnande buske, molnsky - vad som helst skulle ha passat mig. Stephen pratade om talarstolar som klövs itu och jag själv bidrog med storyn om Jason Upton som sjöng till en tornado så att den delade sig och besparade kyrkan där Jason spelade. Och den stora frågan var: hur kommer man dit att man får uppleva Gud på det viset?
- "Jag vet vad du kommer säger nu," tyckte Stephen, "att vi inte kan arbeta eller göra något för att få mer av Gud, men låt mig bara ställa frågan: vad gjorde Paulus efter att han mötte Jesus i en syn på vägen till Damaskus?"
- "Han tillbringade 13 år i öknen med Jesus," svarade jag. Och Stephen tittade menande på mig.
Jag är väldigt allergisk mot teorier som pekar det minsta på att Jesus verk på korset inte skulle vara tillräckligt eller där man försöker applicera lagen om "vad man sår får man skörda" på den andliga verkligheten. Gud styrs inte av naturlagar. Men det är ju helt klart att om man vill lära känna någon och se mer av den personen så tillbringar man tid med den, t.ex. 13 år. Men man gör det inte för att man vill få ut information om personen i fråga. Man gör det för att det är gott att vara i personens närvaro. (Förhoppningsvis.) Och jag är egentligen ganska nöjd med Jesu närvaro. Om jag bara får vara medveten om den och kommunicera med honom hela tiden. Det är ju det bästa som finns.
Och vår konversation, min och Stephens alltså, fortsatte även på vägen hem, med varningsljusen blinkande eftersom baklyktorna hade slocknat. Vi körde rakt igenom två stora poliskontroller (road block) utan problem. Måste man vara hungrig för att se Guds härlighet?
nanna
8.4.2012 21:34
förresten läste jag i Galaterbrevet idag att det var 3 år plus 14 år som Paulus tillbringade i ensamhet. ups! lite fel i minnet där...
mam
2.4.2012 18:49
Härligt!!! Gud tar hand om de sina!!
katarina
1.4.2012 11:47
Gillar gillar.
Har sagt det ungefär trettisju gånger förut, men jag gillar din blogg, den e så BRA!Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in