Chock för en västerlänning.

5.5.2012 18:46
"Jag slår dig om du inte kommer hit!" sa den afrikanska mamman till sin 1-åriga dotter i tvättstugan medan jag stoppade i tvättmaskinen.
"Jag ska slå den där flickan!" sa hon lite senare till väninnan.
Chock för en västerlänning.
Det har hänt ganska ofta på sistone att jag fått smak på afrikansk barnuppfostran. Fast kanske det är universellt. Bara mer rakt i ansiktet när man lever i kommunitet.
Sara
7.5.2012 23:54
"i will BEAT you oh!"... barnuppforstran hör ju (också) till det där som man sku kunna diskutera lääänge lääänge.....
Disa
6.5.2012 9:58
Jag förstår inte hur man kan med att slå så små barn som inte ens har konsekvenstänkande... Eller några barn alls.Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in