Först grät jag lite.

20.6.2012 9:11
Igår var vi till köpcentret på middag. Inbegripen i ett samtal satt vi en stund i bilen innan vi skulle gå in då en man började prata med oss på utsidan. Han ville ha hjälp. Ingen mat, ingen tvål, ingen elektricitet. Så jag gick in för att köpa en matkasse åt honom, men han sa att han bara ville att någon skulle be med honom. Han jobbade normalt med vägar, men hade varit utan jobb i tre månader nu. Matbutikerna i köpcentret hade just stängt, så vi bad och han grät. Och jag ville storgråta. Kände mig så berörd. Han ville inte ha mina pengar. Funderade på att köra honom till en butik i stan som har öppet sent, men visste inte riktigt hur jag skulle gå till väga med att köpa el, och eftersom jag ändå är lite försiktig ville jag inte sätta mannen i bilen heller. Men jag försåg honom med pengar som förhoppningsvis räckte till el, bröd, kaffe, tvål med mera åt honom och hans familj. Sen gick vi till De Kelder och åt. Men först grät jag lite.Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in