Jesus-äventyr.

9.8.2012 15:21

Ibland förvånar min upprymdhet mig. Idag var det planerna på en praktikperiod för våra bibelelever i bushen i Malawi - där vi har 1.300 pastorer som väntar på träning! Vilket tillfälle! Vilken ära! Vilket uppdrag! Vilka möjligheter!! Jag glömmer emellanåt bort vad som verkligen får mitt hjärta att bulta snabbare mitt i allt det andra som händer. Men det här känns som ett riktigt Jesus-äventyr!


Väl tillbaka i Sydafrika känner jag igen hur livet verkar vettigt. Jag planerar för vår bibelkurs som börjar i september - och det är mycket! Men hjälp vad jag ser fram emot den! Vi har redan 20 anmälda - och jag som ville att det skulle vara en liten intim kurs. Nu måste jag tänka om lite hur saker och ting ska organiseras. Det uppmuntrande är också att de högsta hönsen inom UMU är väldigt intresserade av mitt nya grepp om en gammal kurs och de säger att detta väl må vara vad de har sökt efter.


Tänk att arbete kan vara så roligt. Jag får nästan dåligt samvete (i bästa jantelagsanda).

Lars Larsen (munken)
22.10.2012 7:57
Hej käre vän från TF!

Jag minns dig än, och har sett lite på den här bloggen. Det gladde mig särskilt att se att du skrev om Sadhu Sundar Singh en gång, han är ju mitt favorithelgon, som jag har fördjupat mig mycket i.

Intressant att du är i Sydafrika.

Min familj har några nära kristna vänner i Sydafrika, som bor i Cape Town. Från "Smiths Vänner"-rörelsen, min moderförsamling. Fadern heter Lorenz Campher. Känner du honom? Var jobbar du?

Jag har också tittat på din doktorsavhandling i judaistik, och jag tycker du har gjort ett bra jobb, ett fint bidrag till den judisk-kristna dialogen. Messianism är ett kärt ämne för mig.

Själv har jag börjat blogga igen, på www.universalism.blogg,se, och skriver mest kyrkohistoria och kyrkokritik. Välkommen att titta in!

Jag var förresten jude en kort tid, februari -augusti 2011. Inte officiellt, men i smyg. Jag läste in mig på kabbalan. Men en jesusvision i augusti 2011 övertygade mig om att Jesus var Jahve själv. Då gick det inte att vara jude längre.

Varma hälsningar från f.d. TF-aren Lars Larsen (munken)Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in