Gudstankar.

13.12.2012 15:48
Under en tid nu har jag bett om att jag skulle få vakna upp med gudstankar. Jag kämpar nämligen som mest i mina tankar just där i brytningen mellan sömn och vaknad. Så där att det ibland på sistone inte har varit bra alls.
Och i morse vaknade jag med den här konversationen i mitt huvud:
- "Nu när jag känner Guds närvaro som minst är det tid att pressa mig lite och be mer än vanligt."
- "Men vad om det innebär att jag skapar en gudsnärvaro och hittar på allting själv?" (Hade läst om Richard Dawkins dagen innan.) "Och varför ska jag alltid kämpa? Gud kunde ju komma till mig. Varför skulle det vara upp till mig?"'
Det var då som de här orden kom till mig:
- "Gud är ju alltid här - i mig. När jag inte känner hans närvaro betyder det inte att han har gått nån annanstans och jag måste gå och leta upp honom eller ropa honom till mig. Det är som när man går med en vän och går tyst och inte pratar så mycket och kanske har lite attitydproblem. Även om vännen pratar på kanske jag inte helt lyssnar. Och det kan vara att jag måste komma över en tröskel för att kunna börja kommunicera med vännen igen."
Det är inte Gud det är fel på, och jag har ingen anledning att känna mig förorättad. (Fast jag tycker faktiskt det ibland.) Gud är ju alltid närmare än mitt nästa andetag. Problemet är väl ibland som någon sa att Han är närmare oss än vi är oss själva, och därför märker vi honom inte alltid. (Thomas Merton)Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in