Tummen upp.

2.9.2013 23:00
Jag minns när jag kom hem till Norden en gång efter att ha varit i Brasilien och jag försökte mig på att göra "tummen upp" till någon offentlig person som en försäljare eller nåt. Jag insåg direkt mitt misstag och att jag hoppat allra högst upp i klassen "tönt" på en sekund. Som tur är verkar tummen upp vara gångbart på alla andra ställen i världen.
Idag kastades jag in i arbetet här på centret. Jag fick ta dessa fyra barn i åldrarna fyra till nio år. De båda yngsta visade också sina tummar upp liksom jag och lärde sig snabbt att säga "good", "great" och "nice" tillsammans med tecknet. I övrigt gick kommunikationen trögare, men surande när man inte får ta vad man vill ur skåpet (för tjejerna) är tydligen också universellt. Så det förstod jag. Så vi färglade och skrev lite namn med romerska bokstäver och räknade lite på engelska. Fast nästa gång skulle det nog vara trevligt att vara åtminstone lite förberedd.
Om dessa barn utgör något sorts medel så kan jag rapportera att afghanska barn är väluppfostrade, utåtriktade, smarta och väldigt bra på att färglägga.Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in