Jag var hemlös.

5.9.2013 8:00
Kanske jag är naiv. Det är ju troligt. Men när jag hör story på story dessa dagar om hur man lämnat hus och hem, smugglats ut ur landet, familjer har splittrats och man inte kan fara tillbaka till vare sig Iran eller Afghanistan och den nordiska lilla rösten tränger sig på: "De är bara guldgrävare som vill utnyttja vårt välfärdssystem", så finns det en sak som verkligen övertygar mig.
Och det är situationen här. Ingen skulle uthärda den här tillvaron som uteliggare ("Låt oss ta barnen och bosätta oss i parken! Det blir väl ett äventyr!") om man faktiskt hade ens en någorlunda bra tillvaro där man kom ifrån, och man kunde återvända. Även om man förlorat 2000€ för att betala guiden över bergen. Då skulle man inte betala en båtsmugglare 3000€ till i väntan på en båt som kanske tar en till Italien.
Jag var hemlös och ni tog hand om mig.
Där jag är kommer min tjänare att vara också.
Starka ord för mig just nu.
Anonym matdistribuering.Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in