En tid att riva ner och en tid att bygga upp igen.

18.9.2013 20:50
Det är tvära kast mellan världarna här. Från the red light district i Aten till missionsinspiration i församlingarna i svensk-finland till morgonfiske med pappa på Påsalöfjärden till rivande av hus och funderande hur man ska bygga upp igen.
Det tog en dag att riva kammaren, iförd pappas gamla labbrock. Ta bort tapetlager och diverse olika typer av skivor som vid olika tillfällen lagts på stockväggen. Det var dels en tunn skiva kallad masonit och någon tjock mjuk spånskiva.
Det är otroligt mycket som ska bort. När man tror att allt är gjort, då ska alla gamla spikar, fältspikar och nubbar tas bort. Nubbarna är rätt lätta att få bort, när väl pappa sa att det var lätt. Ibland behöver man nån som säger att det är möjligt.
Så blev det takets tur. Där det satt vitmålad mjuk spåskiva ovanpå borttagen spännpapp ovanpå detta gulmålade sponttak. Väldigt 1920-tal och väldigt mycket nubbar. En hejare på att använda kofot, det är jag det! Och hovtång. Det är ett bra verktyg att ha till hands.
Bibbe Furustam
31.5.2021 12:32
Hej!
Hittade din blogg av en händelse, det är roligt att du renoverar ert hus. Jag äger Ulfars, som är vid stranden, vi är faktist rågrannar med Ingmar.
Jag är intresserad av allt som gäller Pitkäpää, men speciellt förstås Ulfars. Kanske vi kan snacka nån gång och utbyta information?
Mvh. Bibbe Furustam
0503524866 kj.furustam@gmail.com
Ingamaj
27.9.2013 12:03
Kul att riva ner när man får bygga upp något fint igenDr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in