Från mörker till ljus.

20.9.2013 8:25
Tänk när jag gick i terapi, först på Norra Järnvägsgatan och sedan på Eriksgatan i Helsingfors, under tre år. Där satt jag på en soffa i ett relativt kalt rum med trägolv och trots allt en rätt ombonad trevnad och visste inte hur jag skulle få mitt liv tillbaka. Utbrändhetsgrad fyra på en skala till fem. Jag saknade min passion, förmågan att med all känsla kasta mig in i projekt och människor. Jag saknade förmågan att orka med mer än en programpunkt per dag. Jag saknade glädjen.
Stor maktlöshet. Jag hade ingen aning om hur man börjar leva igen och jag trodde att jag nog för resten av mitt liv skulle gå lite på sparlåga.
Och tänk idag, vid 35 års ålder, när en av mina äldsta drömmar har slagit in: att få vara missionär till Europas storstäder. Och att jag dessutom ska få arbeta mitt i the red light district, som jag som elva-åring fick för mig att jag skulle. Han tänker nog på alla detaljer, den där Jesus.
Katarina
20.9.2013 10:29
Ah vad bra!
Blev så glad att läsa det här just idag!Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in