Hjältinnor med buketter rosor.

3.10.2013 14:23
Igår tror jag att jag fick bevittna något av det finaste jag sett i mitt liv. Dessutom gick ännu en dröm i uppfyllelse: att få gå på marthamöte. Och dessa marthor i Lappfjärd! De är nu mina hjältinnor, mina förebilder. Kan ju säga att jag redan före igår gärna skulle ha varit med i marthorna - jag surfar ju redan helvilt på deras hemsidor så fort det är nåt praktiskt eller matmässigt jag behöver ta itu med. Marthornas hemsidor är lite som att ha en mormor.
I Lappfjärd samlas marthorna i hem och de tar aktivt med flyktingkvinnor. Igår hade det dessutom släpats med symaskiner och alla (utom jag) sydde pannlappar för brinnkära livet. Även sådana som aldrig sett en symaskin förr. Sen pratade jag om mitt arbete. I synnerhet en kvinna ställde massor med frågor. Bland annat den mycket goda frågan: "När du gör detta arbete och hjälper människor, gör du det för att de ska bli kristna?"
Bingo. Mitt i prick. Raka frågor, det gillar vi här på min sida! Jag svarade sanningsenligt att jag inte har några baktankar. När jag hjälper människor gör jag det för att jag älskar Jesus och han säger "vadhelst du har gjort mot en av dessa mina minsta, det har du gjort mot mig". Han tar folk i nöd högst personligt. Efteråt sa flera av kvinnorna att det är uppenbart att jag gör vad jag gör utav kärlek och de ville gärna bjuda hem mig.
Men det var inte det jag skulle säga. Jag ville berätta om mina hjältinnor som uppmärksammade två kvinnor som under tiden från förra marthamötet hade fått uppehållstillstånd. De uppmärksammades med varsin bukett rosor och orden: "Vi är så glada över det här beskedet och för att ni nu verkligen är en av oss!"
Tänk vilka människor det finns i en värld, tycker inkluderaren Nanna. Alldeles vanliga tanter från Lappfjärd med omnejd som tar hand om den hemlösa, ger henne en tillhörighet, kämpar för henne och till och med blir hennes vän.
Inga-Maj
8.10.2013 9:42
Intressant, tack Gud för dessa Marthor!Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in