Priser.

1.11.2013 20:01
I Sydafrika la jag mig till med den billiga vanan att vaxa överläppen. Ja, jag kan säga det helt öppet. Jag menar, man får ju höra det från barnamunnar att man har mustasch och om det ändå bara kostar 40ZAR så är det väl lika bra att slå till. En gång varannan månad sisådär. Sen blev det förstås kris när jag var i Stockholm i somras, så jag svängde snabbt in på en salong. 225kr, tack! På min nya gata lär läppvaxningsdamen dock få besök av mig igen, 6€, parakalo!
Det kan man ju känna sig lätt lättad över. En annan sak är att jag har skaffat månadskort, och känner mi så integrerad i storstadslivet. Och lättad också att inte behöva köpa biljetter hela tiden. Inte för att kontrollanterna någonsin besvärar mig. Har de ett sjätte sinne? De bara vet när någon plankar eller om man är laglydig. De är dessutom ute rätt ofta, men det är som att jag vore luft för dem. (Jag klagar inte.)
Mitt fina passfoto (som är väldigt retuscherat, inte för att jag är gammal utan för att jag var genomdränkt av ett skyfall) fick jag nio stycken för 5€ i en pakistanbutik, som också kunde ha försett mig med resväskor, elektriska apparater, barnleksaker och guldklockor. Det är höjdpunkterna när man hänger med flyktingar. De vet allt om en stad. Det vill säga, de vet var man får billiga passfotografier där de retuscherar på samma gång.
Det finns andra priser jag skulle vilja nämna, priser som får det att skära i hjärtat och priser som gör att man skulle vilja ruska om någon. Men det får bli någon annan gång.
mam
1.11.2013 23:10
<3Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in