Personligt. Inspirerande. Informerande.

12.2.2010 9:42

Välkommen till min blogg! Det här är kanske nytt för dig, och det är verkligen nytt för mig! Här kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter som stationerad i Worcester, Sydafrika. Det kommer att vara högst personligt, men förhoppningsvis ska det inspirera dig och samtidigt informera om det arbete jag är en del av att utföra. Det blir små bitar åt gånger, några gånger i veckan och du kan förstås läsa så ofta eller så sällan du vill! Skriv gärna kommentarer också, så vet jag vem jag kommunicerar med...


Jag anlände lördagen den 16 januari till Kapstaden - som förbereder för världskuppen i fotboll. Jag hade hört att värmen skulle ligga kring 40 grader (en markant skillnad från vackra snöklädda Finland), men de första dagarna var faktiskt inte olidliga. Mera olidligt är den nyckfulla internet-uppkopplingen och fullständigt opålitliga telefonsystemet. Men hellre det än att tampas med svarta mambor.


I passkontrollen fick jag ett varmt mottagande då kontrollanten fick se mitt visum.


  ”Ååååh, Ungdom Med Uppgift Worcester! Dem känner jag!”
  ”Oj, gör du?”
  ”Ja! Men har du hört att de har en svart mamba i Worcester?”
  ”Nej, det har ingen berättat för mig.”
  ”Aaaa, du måste vara försiktig!”
  ”Det ska jag vara.”
  ”Okej, miss Finland. Vi ses på Ungdom Med Uppgift i Worcester!”

  Än har jag inte sett någon svart mamba, men det finns en brun kanin som hoppar omkring här på basen, pärlhönor i mängder och väldigt stora skalbaggar. Samt kackerlackor. Basen är ett gammalt sjukhus och på området finns en massa hus där 120 missionärer, främst från olika afrikanska länder och Brasilien, bor. De allra flesta tycks vara småbarnsfamiljer och var och varannan kvinna är gravid. Det är roligt att se att man kan fungera i mission oberoende av familjeförhållanden eller om man är gammal eller ung!


  ”Ååååh, Ungdom Med Uppgift Worcester! Dem känner jag!”


  ”Oj, gör du?”


  ”Ja! Men har du hört att de har en svart mamba i Worcester?”


  ”Nej, det har ingen berättat för mig.”


  ”Aaaa, du måste vara försiktig!”


  ”Det ska jag vara.”


  ”Okej, miss Finland. Vi ses på Ungdom Med Uppgift i Worcester!”
  Dr. Nanna Rosengård

  . stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

  Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

  Sök


  Skriv sökordet i rutan
  Teknik Magnic Oy

  Om du vill stöda

  Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

  Logga in