Världskuppen i fotboll.

12.2.2010 9:42

Världskuppen i fotboll är en stor sak i världen och ännu större i Sydafrika eftersom Sydafrika är värdar för årets stora fotbollsevenemang 11 juni-11 juli. Världskuppen ses här som en stor möjlighet och den har fått folk att samarbeta som aldrig förr. Inte minst för kyrkorna och Ungdom Med Uppgift har den öppnat oväntade dörrar.


UMU Worcester fick kontakt med socialtjänsten i staden i fjol när zimbabwianska flyktingar, som bor här i ett läger i Worcester, blev attackerade och UMU tog kontakt med staden och frågade hur de kunde hjälpa till. Soclalen blev mycket glad, men tyckte att UMU istället för att hjälpa flyktingarna skulle syssla med förebyggande arbete i samhället. Nu har socialen inbjudit UMU till möten med hela Western Cape (”landskapet” som vi finns i) för att hjälpa till med de mörkare sidorna av världskuppen. 


En stor sådan sak är prostitutionen. Enligt uppgift ska det komma 40 000 prostituerade till landet och man är rädd att om hallickarna inte får tag på 40 000, så kommer det att ske kidnappningar (och det har redan hänt) där man tvingar in unga sydafrikanska flickor i prostitution. Det fina är att UMU har människor som är specifikt utbildade och som kan ställa upp och dessutom träna andra.


Så be gärna för Sydafrika och förberedelserna inför världskuppen. Tacka för öppna dörrar och att staden vänder sig till kyrkan och missionen. Be om att Guds rike ska få framgång.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in