Creative Leadership Seminar.

13.2.2010 9:42

Någon undrar kanske vad exakt jag gör här och vad syftet är. Från början av april kommer jag att ingå i en grupp av åtta som tillsammans ska leda en lärjungaträningsskola (DTS, dvs Discipleship Training School) på 6 månader. DTS:n är grundkursen i UMU:s träningsprogram och utbildning. Första 3 månaderna är en typ av bibelskola, men eftersom den DTS som börjar i april är en kreativ DTS kommer vi att lägga in workshops och annat där eleverna får utvecklas konstnärligt och kreativt. De sista månaderna utgörs av praktik och fyra veckor kommer att avsättas till fotbolls VM, men resten av tiden vet vi inte ännu vart vi ska. Det kan vara någonstans i Afrika eller i världen. Jag har en liten aning om vart jag skulle vilja leda ett team, men nu gäller det att söka Gud för att veta vart han vill ha oss! Be gärna med mig och oss andra om ledning i denna fråga! Vi väntar ungefär 30 studeranden.

För att förbereda oss för detta går vi nu alla en kurs som kallas Creative Leadership Seminar tillsammans med andra intresserade. Kursen fokuserar på att utveckla och utmana ens ledarskapsförmågor, samt ens egen kreativitet. Jag trivs. Det känns otroligt att äntligen få vara kreativ - med ett syfte! Till exempel skulle vi läsa en bok första veckan och göra ett kreativt referat på den. Jag skrev en sång, men det är fascinerande hur man kan vara kreativ på så många olika sätt!

Vi kan se i skapelsen att Gud är kreativ och eftersom vi är skapade till hans avbild måste det betyda att alla är kreativa! Men att vara kreativ betyder inte nödvändigtvis att man är konstnärlig eller musikalisk - vår chef till exempel delade hur han älskar att lösa problem. Det är också att vara kreativ.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in