Nåd och ansvar.

12.2.2010 13:20

På onsdagar har hela basen gemensamt bönemöte (intercession) klockan åtta på morgonen och efter det personalmöte. Vår chef, Stefaan Hugo, är mycket uppskattad och när han inte är ute och reser har han alltid bra saker att komma med. En onsdag sa han att det finns tre saker som mer än något annat tar missionärer från missionsfältet: pengar, hälsa och brustna relationer. På dessa områden behöver vi vara extra försiktiga.

Stefaan och hela ledarskapsteamet här visar mycket nåd och frihet. Det betyder också att en del har skulder till basen för hyror i synnerhet. Eftersom Ungdom Med Uppgift fyller 50 år har man bestämt att basen stryker alla skulder som anställda och studerande har. Samtidigt stärker man ansvaret - om man inte har betalat hyran på två månader får man 30 dagar på sig att skaffa pengar eller så måste man resa hem och skaffa pengar. Basen har ungefär 120 anställda, många med familjer, och ingen här får lön. För de afrikanska missionärerna, som också förväntas skicka pengar till sina släktingar, är detta ett modigt sätt att leva. Det är en stor uppoffring för dem eftersom det i Afrika inte alls är prestigefyllt att vara missionär, i själva verket anses man vara lat.

Stefaan talade till oss om att Gud ger oss bröd men har ger oss också frön. Frön ska sås - inte ätas. När det gäller mina pengar behöver jag vara medveten om och fråga Gud vad som ska ”ätas” och vad som ska ”sås” - in i någon annan människas liv. Det är en utmaning för oss alla att leva medvetna om att allt vi har kommer från Gud och lånas åt oss.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in