Ledarskap.

14.2.2010 16:21

Vi har också lärt oss i synnerhet skillnaden på två olika typer av ledarskap: på engelska transactional och transformational. Det första är ett kontrollerande och likriktande typ av ledarskap, medan det senare bygger på relationer, uppmuntrar olikheter och kreativitet där det inte finns bara ett sätt att göra saker. Det första bygger på lojalitet, medan det andra bygger på förtröstan.


Vi har även funderat en del på hur våra kulturer påverkar vår syn på ledarskap och jag tror inte jag behöver säga att det är intressant och lärorikt att höra från de olika kulturerna! I Afrika är en ledare som inte har kontroll sedd som en svag ledare, medan jag inser att jag själv är rädd för ledarskap, både för dem som är ledare och för att själv bli sedd som en stark ledare. Jag inser också hur viktigt jag tycker att det är att kunna reflektera själv och inte blint följa någon - något som inte är lika naturligt för dem som kommer till exempel från Brasilien där man har en transctional typ av ledarskap och man ska foga sig i leden.


Själv tror jag att ett ledarskap som arbetat på att bygga relationer kommer att få bättre resultat - i form av förvandlade liv som lever ut vad de tror på och inte bara följer regler. Regler kan aldrig ersätta en människa med god karaktär och integritet.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in