Valentine's Day.

15.2.2010 16:27

För dem som följer min facebook är det ett känt faktum att männen här är mer romantiska än jag är van vid. Det är inte pinsamt för en man att säga att en perfekt kväll är en romantisk promenad på stranden och en middag med levande ljus. Dagen före Alla-Hjärtans-Dag var många upptagna med att förbereda; köpa presenter eller planera dejter.


På söndagens förmiddag kommer sydafrikanska Johan till mig alldeles upprymd och lite förstörd.


”Livia tog just ut mig för en överraskning!” Livia är Johans brasilianska fästmö sedan några månader.


”Vad hände?” frågar jag uppmuntrande.


”Hon hade ordnat en picnic på gräsmattan med frukost och det var så fint!”


”Oj, vad häftigt!”


”Nu är problemet bara det att jag har planerat samma sak - men för ikväll! Vad ska jag göra?”


Några timmar senare träffar jag på Livia och Johan i korridoren. De kommer just från sin andra picnic-dejt och båda är lika ivriga att berätta om de levande ljusen i bruna papperspsar utställda på gräsmattan, de elektriska röda ljusen upphängda i ett träd i formen av ett hjärta, bordet med maten och hur Livia var lite rädd när Johan förde henne i mörkret - eftersom man kan vänta vad som helst från honom.


Själv var jag på gruppdejt. Vi gick på bio och såg filmen Valentine’s Day.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in