Missionsfältet.

16.2.2010 16:29

För ett par veckor sedan, en tidig tisdagsmorgon, bröt sig två män in på UMU-basen i White River i norra Sydafrika och band säkerhetsvakten. De bröt sig även in i åtminstone ett av husen och tog en man som de försökte binda, men han kämpade emot (vilket vi har fått lära oss att man inte ska - folk har blivit skjutna över en mobiltelefon här). Mannen blev svårt misshandlad, men lyckades uppmärksamma ett gästande team genom att föra mycket oväsen. De kom för att se vad som var på gång och tjuvarna blev ivägskrämda. 


För en tid sedan dödades en UMU-arbetare i Mauretanien av ”talibaner”. Pressen fick dock inte veta att mannen var kopplad till UMU eftersom andra UMU:are då kan komma att bli måltavlor. Vi har fått instruktioner om t.ex. någon ringer och frågar efter en person att inte ge ut uppgifter om vem som finns här på basen.


VI lever inte i fruktan här och jag känner mig inte rädd, men det är klart att vi är försiktiga. Dessutom vet jag inte var jag kommer att vara i framtiden. På grund av allt detta har denna blogg ett lösenord (men du kan komma in en vecka utan lösenord efer att du knappat in det). Meddela mig om ni kommer in utan lösenord. Bloggen är inte hemlig, men var lite försiktiga! Och be gärna om extra säkerhetsbeskydd! ”...bevara oss från det onda...”
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in