Lite visdom från en 8-åring.

16.2.2010 16:31

Julia är 8 år och kommer från Brasilien. Hennes föräldrar är missionärer. Jag brukar träffa på Julia vid poolen eller som idag i matsalen. Varje gång brukar hon utbrista:


  ”Det här är den bästa dagen i mitt liv!”
  ”Men Julia, hur kan varje dag vara den bästa i ditt liv?”
  ”Jag vet inte! Men om jag får en glass, då är det den bästa dagen i mitt liv! Igår var det den bästa dagen i mitt liv för jag fick spela mini kricket!”
  ”Så varför är den här dagen den bästa i ditt liv?”
  ”Vi ska till köpcentret!”
  ”Vad ska ni göra där?”
  ”Jag vet inte! Men vi ska i alla fall äta.” Köpcentret har en del bra restauranger. Och luftkonditionering. Så det är den givna sysselsättningen för en UMU:are i Worcester. Där finns också en bio. Det kostar 36 rand (€3,60) att gå på bio, förutom på onsdagarna - då kostar det 18 rand. Då är det ganska tomt på basen. Julia fortsätter resonera kring den bästa dagen i sitt liv:
  ”Förra året hade jag också den bästa dagen i mitt liv när jag fick spela mini kricket!”
  ”Så, Julia, vill du hälsa något till läsarna av min blogg?”
  ”Man måste njuta av livet! Jag är ett barn, jag behöver njuta av livet.” Sen skriver hon en hälsning på portugisiska på min servett: 
  ”Men jag skriver att man ska vara glad! ’Vocé te qi se fese’ fast jag skriver inte så bra på portugisiska.”

  Daniel, Julias pappa, som också går Creative Leadership Seminar med mig, berättade att Julia en gång suttit med några pojkar som spelade kort. Det gick inte så bra för en av dem och han blev väldigt arg och slog korten i bordet. Julia frågade då:


   ”Har du haft din stund med Gud idag?”

   Jag tror att jag också ska börja leta efter nåt varje dag som gör dagen till den bästa i mitt liv... Och att inleda med Gud är alltid en bra idé. 
   Dr. Nanna Rosengård

   . stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

   Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

   Sök


   Skriv sökordet i rutan
   Teknik Magnic Oy

   Om du vill stöda

   Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

   Logga in